De lekkerste granola maak je zelf. Het leuke aan dit recept is dat je de ingrediënten ook kan verwisselen voor dingen die jij nog lekkerder vindt. Wissel dus lekker af en geniet van een ontbijt met homemade granola. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete recept.
Homemade granola
Course: Ontbijtgerechten, Tussendoortjes10
portiesIngrediënten
165 ml maple siroop
80 ml kokosolie
1 el kaneel
1 tl zout
1 el vanille-extract
300 gram havermout
90 gram amandelschaafsel
60 gram kokosschaafsel
50 gram gehakte amandelen
50 gram gehakte hazelnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Verwarm een pannetje op het vuur en meng hier in de kokosolie met het zout, het vanille-extract en de kaneel. Zorg dat de kokosolie volledig is gesmolten en alles goed gecombineerd is.
- Meng nu alle ingrediënten samen in een grote kom en stort daarna op het bakpapier.
- Bak voor 20 minuten in het midden van de oven.
- Laat de granola afkoelen en bewaar in een afgesloten bak voor maximaal 2 weken.