Italiaanse bruiloft soep ook wel ”zuppa di nozze” genoemd in het Italiaans, is een traditionele italiaanse soep die vaak bij feestelijke gelegenheden zoals bruiloften gegeten wordt. Het een een soep die bestaat uit kippenbouillon, gehakt, groenten en pasta.
De ingrediënten van deze soep lopen nog al uit een. Zo ligt het er aan uit welke regio de soep komt. De soep staat bekend om zijn rijke smaak en is erg geliefd bij mensen die van de Italiaanse keuken houden. Het is een vrij eenvoudig recept wat je makkelijk op tafel zet.
Italiaanse bruiloft soep
6
personen40
minutesIngrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1500 ml kippenbouillon
200 ml water
150 gram wortelen in plakjes
100 gram fijngesneden bleekselderij
120 gram orzo
500 gram gehaktballetjes
120 gram fijngesneden spinazie
20 gram fijngehakte verse peterselie
Zout en peper naar smaak
Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olie in de pan.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn voor ongeveer 3 minuten.
- Voeg de kippenbouillon en het water toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de wortels en bleekselderij toe en kook voor 10 minuten.
- Voeg nu de orzo toe en kook deze mee volgens het aantal minuten wat op de verpakking van de orzo staat aangegeven.
- Voeg dan de gehaktballetjes toe en kook voor ongeveer 10 minuten mee tot ze gaar zijn.
- Voeg de spinazie toe en kook nog 3 minuten mee.
- Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak en roer ook de peterselie erdoorheen.
- Serveer de soep met wat Parmezaanse kaas.