Kaneel brioche brood

Totale tijd 3 uur
Gang lunch, Ontbijt
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 7 gram gist
  • 270 ml melk
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 390 gram bloem
  • 80 gram gesmolten boter
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 40 gram gesmolten boter
  • 60 gram suiker
  • 3 tl kaneel

Voor het glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl gesmolten boter
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl water

Instructies
 

  • Meng in een kommetje de gist met de warme melk.
  • Zet een grote beslagkom klaar en doe hier de eieren en de suiker in en roer goed door.
  • Voeg nu de melk met gist toe aan de kom en roer in kleine beetjes de bloem erdoorheen.
  • Voeg als laatste het zout toe. Mix het geheel voor 10 mnuten op middelhoog met deeghaken.
  • Eventueel kun je het deeg ook met de hand kneden maar kneed dan tenminste 20 minuten.
  • Laat het deeg afgedekt voor minstens een uur rijzen. Tot het deeg zich heeft verdubbeld.
  • Rol het deeg nu uit een in rechthoek van 55 bij 35 cm.
  • Besmeer het deeg met de boter en besprinkel met suiker en kaneel.
  • Rol het deeg op en snijd langwerpig in 3 repen. Vlecht nu het deeg en knijp de uiteinden goed aan elkaar.
  • Laat het deeg afgedekt weer een uur rijzen.
  • Bak het brood nu voor 30 minuten op 180 graden.
  • Laat het brood 10 minuten afkoelen.
  • Mix alle ingrediënten voor het glazuur met elkaar en besmeer het brood.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept