Kaneel brioche brood
Ingrediënten
Voor het deeg
- 7 gram gist
- 270 ml melk
- 1 ei
- 50 gram suiker
- 390 gram bloem
- 80 gram gesmolten boter
- snufje zout
Voor de vulling
- 40 gram gesmolten boter
- 60 gram suiker
- 3 tl kaneel
Voor het glazuur
- 100 gram poedersuiker
- 1 tl gesmolten boter
- 1 tl vanille extract
- 1 tl water
Instructies
- Meng in een kommetje de gist met de warme melk.
- Zet een grote beslagkom klaar en doe hier de eieren en de suiker in en roer goed door.
- Voeg nu de melk met gist toe aan de kom en roer in kleine beetjes de bloem erdoorheen.
- Voeg als laatste het zout toe. Mix het geheel voor 10 mnuten op middelhoog met deeghaken.
- Eventueel kun je het deeg ook met de hand kneden maar kneed dan tenminste 20 minuten.
- Laat het deeg afgedekt voor minstens een uur rijzen. Tot het deeg zich heeft verdubbeld.
- Rol het deeg nu uit een in rechthoek van 55 bij 35 cm.
- Besmeer het deeg met de boter en besprinkel met suiker en kaneel.
- Rol het deeg op en snijd langwerpig in 3 repen. Vlecht nu het deeg en knijp de uiteinden goed aan elkaar.
- Laat het deeg afgedekt weer een uur rijzen.
- Bak het brood nu voor 30 minuten op 180 graden.
- Laat het brood 10 minuten afkoelen.
- Mix alle ingrediënten voor het glazuur met elkaar en besmeer het brood.