Een lekkere smeuïge brownie met kersen. Serveer de brownie bij een lekkere kop thee of koffie. Of serveer hem warm met wat vanille ijs als toetje. Genieten!

Recept voor 16 brownies
Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten:

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure of melk chocolade
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gram kersen uit pot (uitgelekt)

Bereidingswijze:

  1. Zet de boter, suiker en chocolade in een pannetje op laag vuur. Blijf roeren en wacht tot de chocolade en boter is gesmolten.
  2. Laat het mengsel nu afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  4. Klop de eieren met het vanille extract luchtig.
  5. Voeg nu het afgekoelde chocolademengsel toe en mix tot het een egaal mengsel is.
  6. Voeg de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix weer tot een egaal beslag. Roer de kersen door het beslag.
  7. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 20x20cm.
  8. Bak de kersen brownie voor 25 minuten in het midden van de oven.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *