Kip jerk met rijst

Kip jerk met rijst

Deze heerlijke kip jerk is samengesteld met heerlijke kruiden, groente, mandarijntjes, kip en als topping pinda's. Simpel maar toch een echte topper.
Serveer je kip jerk met rijst en geniet van deze kruidige maaltijd.

recept voor 4 personen
bereidingstijd 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten:

  • 350 gram kipdijfilet
  • 3 tl jerk kruiden
  • 1 tl olie
  • bosje lente ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knolook
  • 300 gram mandarijn partjes uit blik
  • 20 gram pinda's
  • 300 gram rijst
  • 2 el crème fraîche

Bereidingswijze:

  • Marineer de kip met de jerk kruiden en laat voor 1 uur afgedekt in de koelkast staan.
  • Snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika in blokjes en de lente ui in dunne ringetjes.
  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak hier in de ui glazig. Voeg de knoflook toe.
  • Voeg de kip toe en bak deze gaar. Voeg de paprika en de lente ui toe en bak voor 2 minuten mee.
  • Laat de mandarijn uit blik uitlekken. Haal de pan van het vuur en roer de mandarijn partjes door het gerecht.
  • Serveer de kip jerk met de rijst, de crème fraîche en de pinda's.

Tip:
- Geen kip jerk kruiden in huis? Je maakt de kruiden zelf door de volgende kruiden te mengen: 1 tl knoflookpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl 5 spice poeder, 1 tl chilipoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl cayenne peper, 1 tl uienpoeder en 1 tl tijm.



2 thoughts on “Kip jerk met rijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *