Kip madras met lekker veel groente in een heerlijke kruidige currysaus.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram kipdijfilet
  • 300 gram sperziebonen
  • 200 gram rijst
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode punt paprika
  • 1 tl gember
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 300 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 150 gram crème fraîche
  • olie om in te bakken (Ik gebruik kokosolie)

Bereidingswijze

  1. Kook de boontjes gaar in een andere pan. Intussen kun je alvast beginnen met de saus in een andere pan.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Voeg de olie toe aan de pan en bak de ui met de knoflook een aantal minuten in de pan tot dat deze mooi lichtbruin is.
  3. Snijd de kip in blokjes en voeg deze toe aan de pan en bak dit voor 3 minuten mee.
  4. Snijd de puntpaprika in stukjes en voeg deze toe aan de pan bak deze voor 1 minuut mee.
  5. Voeg nu alle kruiden toe. En schep het geheel door.
  6. Voeg vervolgens het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng dit aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  7. Schep de crème fraîche door de saus en laat nog 10 minuten doorkoken.
  8. Kook de rijst in een andere pan volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  9. Serveer de rijst met de saus en de boontjes. Ik heb zelf mijn boontjes bij de saus gedaan. Maar je kunt deze ook los serveren.

Eet smakelijk!

4 Comments

  1. Antoon de Ruiter februari 1, 2020 at 11:54 am

    Volgende week staat het hier op het menu!

    Reply
    1. Smullenmetloes februari 4, 2020 at 9:08 am

      Leuk dat je het recept hebt gemaakt. En bedankt voor je foto op instagram.

      Reply
  2. Anoniem januari 24, 2021 at 9:18 pm

    Bouillonblokjes zijn niet zo gezond. Waar kan ik ze mee vervangen?

    Reply
    1. Smullenmetloes januari 25, 2021 at 10:50 am

      Goedemorgen, ☺️

      Bouillionblokjes zou je eventueel kunnen vervangen met een natrium arme variant. Dan zijn ze een stuk minder zout.

      Groetjes,
      Loes

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *