Kip masala

Kip masala

Kip masala. Wij eten dit gerecht regelmatig omdat het zoooooo lekker is. Lekker kruidig en leuk voor de kinderen in huis. Dit recept mag je namelijk eten met je handen. Smullen!

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram kippendij
  • 2 grote uien
  • 400 gram Sperziebonen (Maar als je kouseband kunt krijgen dan kouseband)
  • 8 teentjes knoflook
  • 5 aardappels
  • 1 madame janet (peper)
  • 2 el Masala (kruiden)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 kleine maggiblokjes
  • 0,5 liter water
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kip in grove blokjes. Snijd de ui en de knoflook fijn.
  2. Bak de kip even aan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit de knoflook en ui voor een paar minuten mee.
  3. Voeg nu de bouillonblokjes, tomatenpuree, masala, boontjes, aardappels en het water toe. Leg de madame janet in het geheel boven op en laat het geheel een half uur zachtjes koken. Schep het mengsel af en toe even om.
  4. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  5. Haal na het koken de madame janet uit de pan. Deze was puur om je gerecht iets wat pittigheid mee te geven.
  6. Mocht de saus te dun zijn kun je wat maizena met water toevoegen. Ik heb dit zelf niet gedaan omdat mijn saus dik genoeg was.
  7. Serveer de kip masala met roti of rijst.

    Eet smakelijk!

    Tip:
    - Serveer de kip masala met een roti vel.
    - Eet de kip masala met het roti vel met de hand


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *