Kip masala

Kip masala

Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kippendij
  • 2 grote uien
  • 400 gram Sperziebonen (Maar als je kouseband kunt krijgen dan kouseband)
  • 8 teentjes knoflook
  • 5 aardappels
  • 1 madame janet (peper)
  • 2 el Masala (kruiden)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 kleine maggiblokjes
  • 0,5 liter water
  • 5 eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kip in grove blokjes. Snijd de ui en de knoflook fijn.
  2. Bak de kip even aan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit de knoflook en ui voor een paar minuten mee.
  3. Voeg nu de bouillonblokjes, tomatenpuree, masala, boontjes, aardappels en het water toe. Leg de madame janet in het geheel boven op en laat het geheel een half uur zachtjes koken. Schep het mengsel af en toe even om.
  4. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  5. Haal na het koken de madame janet uit de pan. Deze was puur om je gerecht iets wat pittigheid mee te geven.
  6. Mocht de saus te dun zijn kun je wat maizena met water toevoegen. Ik heb dit zelf niet gedaan omdat mijn saus dik genoeg was.
  7. Kook de eieren en bak deze in wat zonnebloemolie rondom bruin. Serveer in partjes over je kip masala.
  8. Serveer de kip masala met roti of rijst.

    Eet smakelijk!


2 thoughts on “Kip masala”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *