Kip met kurkuma rijst, tzatziki en boontjes.

Kip met kurkuma rijst, tzatziki en boontjes.

Even dagdromen hoor. 35 graden, bloedheet, maar niet erg. We zijn namelijk op vakantie in Turkije. We liggen aan het zwembad of aan het strand. Genieten van een heerlijk dagje Alanya. Of zijn mee op een boot die lekker ronddobbert. Dit gevoel hoort bij mij bij dit eten. Een paar jaar geleden waren wij namelijk op vakantie in Turkije en aten wij heel vaak rijst met kip en tzatziki. Heerlijk na zo'n warme dag kan ik je vertellen. Stiekem ook heel lekker tijdens deze koude dagen..
Geniet van dit receptje.

Recept voor 2 personen
Bereidingswijze 2 uur en 30 minuten

Ingrediënten kip:

  • 6 kippenvleugels
  • 0,5 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten kurkuma rijst en boontjes:

  • 160 gram gele rijst (saffraan kurkuma)
  • 300 gram boontjes (diepvries)

Ingrediënten tzatziki:

  • 0,5 komkommer
  • 3 gram dille
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml griekse of turkse yoghurt

Bereidingswijze kip:

  1. Pel de ui en knoflook en hak deze fijn.
  2. Snij de paprika in blokjes.
  3. Doe de paprika knoflook en ui in een keukenmachine en hak alles fijn.
  4. Voeg de paprikapoeder, suiker en olijfolie toe aan de keukenmachine en meng het tot je een oranje marinade krijgt.
  5. Leg de kip in de marinade en laat minstens 2 uur intrekken.
  6. Bak de kip in een hapjespan.

Bereidingswijze rijst en boontjes:

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet deze af.
  2. Kook in een andere pan je boontjes gaar en giet ook deze af.

Bereidingswijze tzatziki:

  1. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. rasp de komkommer grof. Doe dit in een vergiet en laat een paar minuten uitlekken.
  2. Snijd de knoflook en dille fijn.
  3. Meng de komkommer, knoflook, dille en de yoghurt.
  4. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

 



2 thoughts on “Kip met kurkuma rijst, tzatziki en boontjes.”

  • Dit recept ziet er heerlijk uit. Binnenkort maar eens maken.
    Maar ik ken geen gele rijst op basis van kurkuma, alleen met saffraan. Of is dit witte rijst waar je kurkuma bij doet?

    • Hoi hoi, leuk dat je het binnenkort eens wil maken.
      Deze rijst heb ik destijds gekocht bij de albertheijn. Het is inderdaad een mix van saffraan en kurkuma.
      Ik heb het gelijk even aangepast in de ingrediënten lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *