Kip mozzarella pasta met zongedroogde tomaten

Kip mozzarella pasta met zongedroogde tomaten

Het is weer tijd voor een bordje comfort pasta. Soms mag je een uitzondering maken voor een iets ongezonder receptje. Deze pasta is dan echt een aanrader. Want de kcal zijn het meer dan waard.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 1 uur

Ingrediënten:

  • 3 teentjes knoflook
  • 180 gram zongedroogde tomaten (1 pot)
  • 2 el olie van zongedroogde tomaten
  • 2 kipdijfilets
  • 1 rode paprika
  • 250 ml kookroom light
  • 1 bol mozzarella
  • 400 gram pasta
  • 2 tl chili vlokken

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. En giet na het koken af.
  2. Snijd de kip in blokjes.
  3. Hak de knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
  4. Zet een pan op het vuur en verwarm hier 2 eetlepels van de zongedroogde tomaten olie in. Voeg de knoflook en zongedroogde tomaten (uitgelekt) toe aan de pan. Bak dit voor 1 minuut mee. Haal de zongedroogde tomaat uit de pan.
  5. Bak de kip en paprika in de pan voor 4 minuten. De kip moet bruin zijn van de buitenkant maar hoeft nog niet door en door gaar te zijn. Je kookt de kip namelijk mee in de saus.
  6. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg deze weer toe aan de pan met kip en paprika.
  7. Rasp de mozzarella en voeg deze samen met de kookroom toe aan de pan. Zet het vuur op laag en blijf roeren totdat alle mozzarella is opgenomen in de saus. Laat de saus nu voor 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  8. Voeg de pasta en chilivlokken toe en roer dit door de saus.
  9. Verdeel de pasta over 4 borden of kommen.

Smakelijk eten!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *