Weer een heerlijk en snel receptje voor kippensoep. Deze keer maken we onze kippensoep met noodles. Lekker en gezond. Eet je kippensoep met brood of met een salade en maak er een volwaardige maaltijd van. Smullen!

Kippensoep

Kippensoep met noodles

Weer een heerlijk en snel receptje voor kippensoep. Deze keer maken we onze kippensoep met noodles. Lekker en gezond. Eet je kippensoep met brood of met een salade en maak er een volwaardige maaltijd van. Smullen!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 3 wortels in dunne plakjes gesneden
  • 4 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 liter kippenbouillion
  • 250 gram noodles
  • 10 gram verse peterselie fijngehakt
  • 500 gram kip gekookt en gepluisd

Instructies
 

  • Zet een soeppan op het vuur en doe hier de olijfolie in.
  • Voeg de ui, wortels, bleekselderij en zout en peper naar smaak toe. Bak in ongeveer 15 minuten zacht.
  • Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Doe nu de kippenbouillion in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de noodles toe en kook deze in de soep. Gebruik hiervoor de kook tijd van de verpakking van je noodles.
  • Voeg als laatste de kip en de peterselie toe.

Notities

Ps. eet je de soep niet meteen in een keer op? Bewaar je noodles en peterselie dan appart. Voeg deze pas toe aan de soep zodra je de soep gaat eten.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept