Kippensoep

Kippensoep

Heerlijk! Een lekker warm kopje kippensoep. Een echt krachtsoepje als je het mij vraagt. Zelf getrokken het allerlekkerst. Dit keer heb ik een makkelijke variant gemaakt waarbij je weinig weg gooit. Hierdoor blijft het soepje budgetproof en verspil je weinig voedsel.

Recept voor 6 kommen soep
Bereidingstijd 2 uur

Ingrediënten:

  • 2 liter water
  • 800 gram kippenbouten
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 zwarte peperkorrels
  • 50 gram vermicelli

Bereidingswijze:

  1. Doe het water met de kippenbouten in een grote pan en breng dit aan de kook.
  2. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. schil de winterpeen en snijd deze in kleine plakjes.
  3. Voeg de groenten, laurierblaadjes en zwarte peper toe aan de soep.
  4. Laat de soep 1,5 uur pruttelen.
  5. Haal de kippenbouten uit de soep, haal het vel van de kippenbouten en trek het kippenvlees met twee vorken uit elkaar. Doe het vlees terug in de pan.
  6. Voeg nu de vermicelli toe en laat de soep nog een kwartier pruttelen.

    Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *