Kipstoof

Kipstoof

Een makkelijke kipstoof met veel groente, erg gezond en in een handomdraai klaar. De heerlijke volkoren couscous maakt deze maaltijd echt af.

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten:

  • 150 gram kipdijfilet
  • 1 tl Ras el hanout
  • 2 el olie
  • 250 gram wortel
  • 2 rode uien
  • 150 ml water
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • 150 gram couscous
  • 100 gram doperwten

Bereidingswijze:

  1. Snij de kip in blokjes en kruid met ras el hanout. Eventueel ook bestrooien met peper en zout naar smaak. Ik zelf laat de peper en zout achterwegen.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de kip rond om bruin.
  3. Schil de wortel en snijd in stukjes. Snijd de uien in ringen. Voeg de wortel en de ui toe bij de kip. Voeg 100 ml water toe en verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan. Doe de deksel op de pan en laat 25 minuten op laag vuur stoven.
  4. Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Voeg de erwten toe aan de pan met de stoof en kook dit nog 2 minuten mee.
  6. Serveer de couscous en de stoof op het bord. Tip: Eventueel kun je het besprenkelen met een klein beetje citroensap.

    Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *