Koolrabi soep

Koolrabi soep

Een lekker soepje voor tussendoor, lunch of als avondeten. Koolrabi word niet vaak gebruikt in gerechten en dat is eigenlijk heel erg zonde.
De smaak is namelijk heerlijk en dit soepje is echt voor herhaling vatbaar.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 2 koolrabi's
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl kerrie
  • 750 ml melk
  • 1 blokje groente bouillon
  • 1 el olie

Bereidingswijze:

  • Snij de koolrabi in kleine stukjes en snij de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in de pan. Doe de koolrabi in de pan met de kerrie en knoflook en schep 3 minuten door.
  • Voeg de melk toe en het bouillon blokje en kook dit op een laag pitje voor 5 minuten.
  • Pureer de soep en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  • Verdeel over de kommen.

Tip:
Zelf heb ik de soep opgediend met wat croutons en Italiaanse kruiden.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *