Krokante citroen kippenvleugeltjes

Krokante citroen kippenvleugeltjes

Deze krokante citroen kippenvleugeltjes zijn heerlijk fris voor in de zomer. Gezellig voor op tafel bij de vrijmibo of gewoon lekker voor je zelf bij een avondje tv. Eet smakelijk.

Ingrediënten:

Voor de kip

  • 1 kilo kippenvleugeltjes
  • 60 gram bloem
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zout naar smaak

Voor de citroensaus

  • 1 tl olie
  • 3 citroenen
  • 2 el honing
  • 2 el suiker
  • 1 maggi blokje (de kleine vierkante blokjes van maggi.)
  • 1 el maizena
  • 60 ml water

Bereidingswijze:

De kip

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe in een kom alle kruiden en het bloem. Haal de kippenvleugels door het mengsel.
  3. Leg de kippenvleugels op wat bakpapier en bak ze in 40 minuten gaar en krokant.

De citroensaus

  1. Verwarm de olie in de pan.
  2. Knijp de citroenen uit en zorg dat er geen pitjes in het citroensap achterblijven. Voeg het citroensap, de honing en suiker toe aan de pan. Roer goed door.
  3. Los de maizena op in het water en voeg dit aan de saus toe. Roer tot dat de saus is ingedikt.
  4. Serveer de saus over de kip.

Tips:
Rasp eventueel wat citroenschil over de kip. Zelf heb ik voor de aankleding wat verse bieslook over de kip gestrooid. Natuurlijk kun je dit ook vervangen door andere verse kruiden. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *