Lasagne met een laagje van courgette

Lasagne met een laagje van courgette

Laagje voor laagje vol met heerlijkheid. Deze lasagne is geweldig. Ik hou van Italiaanse recepten met deeg.Laat je keuken heerlijk ruiken door deze lasagne en verras iedereen met dit heerlijke recept.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram rundergehakt
  • 400 gram italiaanse roerbakgroente
  • 500 ml passata
  • zout en peper
  • italiaanse kruiden
  • 1 courgette
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 pakje lasagnebladen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak het gehakt rul en voeg hierbij de roerbakgroente. Bak de groente 1 a 2 minuutjes mee.
  3. Voeg de passata toe aan het gehakt en de groente. Voeg hier wat zout, peper en italiaanse kruiden naar smaak aan toe.
  4. Pak de ovenschaal erbij en vet deze in. Doe eerst een laagje saus in de ovenschaal en wissel dit af met lasagnebladen. Eindig met een laagje saus.
  5. Snijd de courgette met een kaasschaaf en leg de plakjes op de bovenste laag saus.
  6. Sluit af door de lasagne te bestrooien met de geraspte kaas.
  7. Laat de lasagne afgedekt met wat alluminiumfolie 45 min gaar worden in de oven. Haal naar 30 min het alluminiumfolie van de ovenschaal af. En haal naar de totaaltijd van 45 minuten de lasagne uit de oven.

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *