Linzensoep met kip, mandarijn en ginger mango chutney

Linzensoep met kip, mandarijn en ginger mango chutney

Geen zin in de zoveelste keer tomatensoep of groentesoep? Dan is deze soep echt wat voor jou. Zout gecombineerd met zoet en ontzettend lekker. Zet deze linzensoep met kip, mandarijn en ginger mango chutney in een handomdraai op tafel.

 

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 30 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 250 gram mandarijn partjes (in blik)
  • 1 kipdijfilet
  • 1 el olie
  • 100 gram rode linzen
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 el ginger mango chutney (verkrijgbaar bij AH en Jumbo van het merk Patak’s)

 

Bereidingswijze:

  1. Snij de prei in ringen. Laat de mandarijn partjes uit blik uitlekken.
  2. Snij de kipdijfilet in blokjes.
  3. Verhit olie in een soeppan bak de prei 2 minuten. Voeg de mandarijnpartjes en linzen toe. Vervolgens schenk je 500 ml kokend water en het kippenbouillon blokje in de pan. Voeg de kip toe en laat 15 minuten koken.
  4. Roer de ginger mango chutney door de soep en serveer de soep in kommen. Garneer de soep met de cashewnoten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *