Mango chilisaus

Mango chilisaus

Lekker bbqen, of wat van de grill? Deze mango chilisaus is een perfecte aanvulling voor bij je tosti, de bbq of bij een ander lekker gerechtje.

Recept voor 1 grote pot mango chilisaus
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 rijpe mango
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 tl natuur azijn
  • 60 ml water
  • 2 tl gemberpoeder

Bereidingswijze:

  1. Schil en snij de mango in kleine blokjes.
  2. Snipper de knoflook
  3. Haal de pitjes uit de rode peper en snijd deze in kleine stukjes
  4. Doe de mango, chilipeper en 1 theelepel gemberpoeder in de blender. Blend dit tot een saus.
  5. Voeg een klein beetje olie toe aan een pan.
  6. Voeg de knoflook toe en bak voor 2 minuten.
  7. Voeg de mango saus toe aan de pan. Laat voor 1 minuut doorkoken.
  8. Voeg de overige gemberpoeder, suiker, azijn en in kleine beetjes het water toe.
  9. Kook voor 2 a 3 minuten. (eventueel kun je het indikken met een beetje maizena. ik vind dit persoonlijk niet nodig)
  10. Laat het afkoelen en giet het daarna in een lucht afsluitbare pot.

Tip:

Let op: Deze saus is licht pittig. Liever iets minder pittig? Voeg dan kleine stukjes van de peper toe en blijf proeven tot de saus voor jou perfect is.Liever pittiger? Voeg meer pepers toe.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *