Mango chilisaus

Mango chilisaus

Lekker bbqen, of wat van de grill? Deze mango chilisaus is een perfecte aanvulling voor bij je tosti, de bbq of bij een ander lekker gerechtje.

In deze tijden help ik graag wat lokale ondernemers. Zo kwam ik op facebook Bjorg Willemsen AGF tegen. Zij verkopen groente en fruit op de markt en aan groothandel, horeca en instellingen. Je vindt ze vrijdag op de markt van Arnhem en op zaterdag op de markt van Nijmegen.

De afgelopen weken hebben zij ook groente en fruit pakketten thuis bezorgd. Dus zo gezegd zo gedaan had ik een heerlijke mix van fruit en groente besteld. Afgelopen dinsdag kwamen ze mij dit pakket aan de deur leveren. Een erg goed gevuld pakket met erg veel lekkere dingen.

Als eerste maakte ik met de mango en een chilipeper een heerlijke chilisaus. Het receptje vindt je onder aan deze blog post.

Foto mix pakket. Let op de pakketten variëren per week. De aspergekoppen rechts boven in de hoek hoort niet tot het pakket. Deze kun je los bestellen.

Mango chilisaus

Totale tijd 15 min
Gang saus
Porties 1 grote pot

Ingrediënten
  

  • 1 rijpe mango
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 tl natuur azijn
  • 60 ml water
  • 2 tl gemberpoeder

Instructies
 

  • Schil en snij de mango in kleine blokjes.
  • Snipper de knoflook
  • Haal de pitjes uit de rode peper en snijd deze in kleine stukjes
  • Doe de mango, chilipeper en 1 theelepel gemberpoeder in de blender. Blend dit tot een saus.
  • Voeg een klein beetje olie toe aan een pan.
  • Voeg de knoflook toe en bak voor 2 minuten.
  • Voeg de mango saus toe aan de pan. Laat voor 1 minuut doorkoken.
  • Voeg de overige gemberpoeder, suiker, azijn en in kleine beetjes het water toe.
  • Kook voor 2 a 3 minuten. (eventueel kun je het indikken met een beetje maizena. ik vind dit persoonlijk niet nodig)
  • Laat het afkoelen en giet het daarna in een lucht afsluitbare pot.

Notities

Let op: Deze saus is licht pittig. Liever iets minder pittig? Voeg dan kleine stukjes van de peper toe en blijf proeven tot de saus voor jou perfect is.
Liever pittiger? Voeg meer pepers toe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *