Een heerlijk en simpel recept voor marmercake. En wat ruikt het huis toch fantastisch als je deze cake aan het bakken bent. Serveer de marmercake met een lekker kopje thee of koffie.

Marmercake
Een heerlijk en simpel recept voor marmercake. En wat ruikt het huis toch fantastisch als je deze cake aan het bakken bent. Serveer de marmercake met een lekker kopje thee of koffie.
Equipment
- Mixer
- cake vorm 30 cm
- Vork of satéprikker
Ingrediënten
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 10 gram vanillesuiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 2 el cacoapoeder
- snufje zout
Instructies
- Mix de boter en suiker tot een romig geheel.
- Voeg de eieren een voor een toe. Mix goed door.
- Voeg het bloem, bakpoeder en zout toe en mix tot een beslag.
- Doe 1 derde van het beslag in een andere kom en voeg hier de cacaopoeder aan toe. Mix het tot een chocoladebeslag.
- Vet een cake vorm in en stuif hier wat bloem overheen.
- Doe het vanille beslag in de cake vorm en strijk dit glad.
- Doe het chocolade beslag boven op het vanille beslag. Pak een sateprikker of vork en houd het blik horizontaal. Strijk er met een vork of sateprikker doorheen en zorg dat je de bodem goed raakt, Draai de cakevorm om en haal de vork of satéprikker er nogmaals doorheen.
- Bak de cake 60 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.