Marokkaanse pompoensoep

Marokkaanse pompoensoep

Een heerlijke warme Marokkaanse pompoensoep met veel ras el hanout. Ras el hanout staat echt in het rijtje van mijn lievelingskruiden. Deze pompoensoep is heerlijk zoet en romig zonder dat we er room in gebruiken. Smullen!

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 800 gram diepvries pompoen blokjes
  • 1 el olie
  • 1 grote ui
  • 1 aardappel
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el ras el hanout
  • 400 ml kokosmelk
  • 800 ml groentebouillon
  • 400 gram kikkererwt
  • 15 gram verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui in ringen, de aardappel in blokjes en de knoflook fijn.
  2. Pak een grote pan voeg de olie toe en bak hier de ui, knoflook en aardappel kort in aan.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe en roerbak deze ook kort even mee.
  4. Voeg de bouillon, kokosmelk en de ras el hanout toe en kook de soep voor 20 minuten.
  5. Pureer de soep na 20 minuten. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe aan de gepureerde soep. Verwarm voor 5 minuten mee. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe aan de soep.
  6. Hak de peterselie fijn en garneer de soep.

Variatie tips:
- Voeg 250 gram gehakt toe. Hiervan draai je met 1 tl ras el hanout balletjes van. Voeg deze te gelijk met de kikkererwten toe. Als ze gaar zijn komen ze boven drijven.
- Bak de helft van de kikkererwten op in wat olie voor een krokant korstje. Dit geeft een extra bite aan je soep.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *