Meloensalade

Meloensalade

 

Wat was het toch heerlijk warm afgelopen weekend. Op zaterdag hebben wij genoten van deze lekkere meloensalade. Ik had door het weer geen zin in warm eten en in koken boven de hete kookplaat. Dit was dus de ideale middenweg. Deze meloensalade ga ik zeker vaker maken deze zomer.

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 cantaloupe meloen
  • 75 gram parmaham
  • 150 gram mozzarella bolletjes
  • Een paar blaadjes munt voor de garnering

Bereidingswijze:

  1. Snij de meloen door de midden en maak bolletjes met een meloenboor.
  2. Snij of scheur de parmaham in stukjes en verdeel over de meloen.
  3. Verdeel ook de mozzarella balletjes en munt over de salade.

Tips:

  • Heb je geen meloenboor? Natuurlijk kunnen blokjes meloen ook prima.
  • Wil je er helemaal een mooi bordje van maken? Gebruik verschillende soorten meloen.
  • Als dressing is balsamico crème erg lekker.

 



2 thoughts on “Meloensalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *