mercimek çorbası turkse linzensoep

mercimek çorbası turkse linzensoep

mercimek çorbası

Porties 4 kommen

Ingrediënten
  

  • 200 gram rode linzen
  • 2 aardappels
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 6 eetlepels turkse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en de wortels.
  2. Snij de tomaten,aardappels en wortels in blokjes.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig is.
  5. Doe de tomatenpuree erbij en bak deze eventjes mee.
  6. Voeg de knoflook, wortel,aardappel,tomaat en paprikapoeder toe en bak ook deze kort mee.
  7. Spoel de rode linzen af en doe ze in de pan.
  8. Giet vervolgens 1,5 liter water in de pan en verkruimel het bouillonblokje.
  9. Breng dit alles al roerend aan de kook en laat de soep nu 45 minuten rustig pruttelen.
  10. Pureer de soep met een staafmixer en garneer eventueel met Turkse yoghurt naar smaak.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *