Turkse linzensoep met veel groente. Vult goed en met de prachtige kleur zeker een aanrader.
Recept voor kommen
Bereidingstijd 1 uur
Ingrediënten:
- 200 gram rode linzen
- 2 aardappels
- 2 tomaten
- 1 ui
- 2 wortels
- 2 teentjes knoflook
- 1 groente bouillonblokje
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 6 eetlepels turkse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en de wortels.
- Snij de tomaten,aardappels en wortels in blokjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig is.
- Doe de tomatenpuree erbij en bak deze eventjes mee.
- Voeg de knoflook, wortel,aardappel,tomaat en paprikapoeder toe en bak ook deze kort mee.
- Spoel de rode linzen af en doe ze in de pan.
- Giet vervolgens 1,5 liter water in de pan en verkruimel het bouillonblokje.
- Breng dit alles al roerend aan de kook en laat de soep nu 45 minuten rustig pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer en garneer eventueel met Turkse yoghurt naar smaak.