Miesoep met paksoi taugé en ei

Miesoep met paksoi taugé en ei

Deze mie soep ook wel noedelsoep genoemd ziet er ontzettend gezellig uit op tafel. Met al die leuke kleurtjes blijft het een feest om te serveren. Het is een budget soep, vullend, gezond en makkelijk.

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram spekjes (vega? laat de spekjes weg)
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 stronk paksoi
  • 3 el sojasaus
  • 4 eieren
  • 1 liter water
  • 3 blokjes runderbouillon
  • 300 gram mie
  • 125 gram taugé
  • gebakken uitjes naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Bak de spekjes uit. Snijd de knoflook en gember fijn en bak deze 1 minuut mee. Snijd de paksoi volledig en voeg deze samen met de sojasaus ook toe aan de pan. Roerbak de paksoi en de sojasaus 3 minuten mee.
  2. Kook de eieren in een andere pan hardgekookt en pel deze. Hou ze vervolgens apart.
  3. Breng water in een soeppan aan de kook en voeg hier de bouillonblokjes aan toe. Voeg de mie toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
  4. Neem de mie uit de pan en verdeel deze over 4 kommen. Verdeel ook het mengsel van de paksoi over de kommen en schenk hier de bouillon over.
  5. Verdeel de taugé, ei en gebakken uitjes over de kommen en serveer de heerlijke mie soep uit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *