Altijd lekker. Een saucijzenbroodje om te snacken. Op het moment dat ik dit schrijf is het EK bezig. Eigenlijk best wel een lekkere voetbalwedstrijd snack. Maar ook prima in het weekend, op een feestje of tijdens een picknick.

Saucijzen broodjes

Altijd lekker. Een saucijzenbroodje om te snacken. Op het moment dat ik dit schrijf is het EK bezig. Eigenlijk best wel een lekkere voetbalwedstrijd snack. Maar ook prima in het weekend, op een feestje of tijdens een picknick.
Gang Borrelhapje, lunch, Snack, Tussendoortje
Porties 16 mini saucijzenbroodjes

Ingrediënten
  

  • 300 gram gehakt
  • 2 eieren één voor in het gehakt en één om de broodjes mee te besmeren
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el paneermeel
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 3 el sesamzaad

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Meng het gehakt met de kruiden, knoflook, ei en de paneermeel en kneed het goed door.
  • Snij een plakje bladerdeeg door de helft. als het goed is heb je nu rechthoekjes. Doe op de onderkant van een rechthoekje het gehaktmengsel en vouw de bovenkant hier overheen. Druk de zeikanten vervolgens aan met een vork.
  • Besmeer de broodjes met ei en bestrooi met sesamzaad.
  • Bak de broodjes in 25 minuten gaar in het midden van de oven.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept