Mini spinazie brie quiches

Mini spinazie brie quiches

Twee weken geleden hebben mijn vader (@smullenmetpa) en ik een geweldige goodiebag vol met geitenkaas producten gewonnen op de Instagram van ontdek de geit. Wie maakt het lekkerste gerecht met geitenkaas? Ik denk dat ik dat ben. En laat er nou net een ontzettend mooi pakje geitenbrie bij zitten. Daar kan ik wel wat mee.
Al snel toverde ik deze mini spinazie brie quiches op tafel en het was een echte hit.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 el olie
  • 400 gram verse gewassen spinazie
  • 2 eieren
  • 30 ml melk
  • 75 gram brie (ik gebruikte de geitenbrie uit de goodiebag. Eventueel kan normale brie ook.)
  • Amandelschaafsel ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinblik in. Laat de bladerdeeg ontdooien.
  2. Verhit de olie in een pan en laar de spinazie slinken. Doe de spinazie daarna in een vergiet en druk dit goed aan zo dat het meeste vocht er uit is.
  3. Leg in iedere holte van het muffinblik een plakje bladerdeeg druk dit onderin aan. Eventueel kun je de randen er af snijden.
  4. Snij de brie in kleine stukjes. Verdeel de spinazie en brie over de holtes. Klop de ei samen met de melk los en verdeel ook dit over de holtes. Bestrooi met wat amandelschaafsel.
  5. Bak de quiches af voor 25 minuten in het midden van de oven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *