Nutella babka

Nutella babka

Wat een feestje he! Deze mooie Nutella babka is echt een pracht baksel al zeg ik het zelf. Heerlijk in het weekend of op een speciale feestdag. Ik beloof jullie dat deze babka echt hartstikke makkelijk is om te maken. Lees je mee?

Recept voor 1 babka
Bereidingstijd 2,5 uur

Ingrediënten:

  • 300 gr bloem
  • 130 ml lauwwarm water
  • 1 ei
  • 10 gram boter op kamer temperatuur
  • 1 snufje zout
  • 3 el suiker
  • 1 zakje droge gist
  • 100 gram Nutella
  • 10 gram kaneel
  • 10 gram basterdsuiker

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem met het zout in een kom. Voeg het water, gist, boter en het ei toe en mix tot een soepel deeg. Ik raad aan dit met een mixer met deeghaken te doen. Met de hand kan ook maar dit duurt een stuk langer.
  2. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat bij kamertemperatuur rijzen voor 45 minuten.
  3. Doe wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit in een rechthoek. Besmeer het rechthoek met Nutella en houd de rand vrij.
  4. Rol het deeg nu aan de lange zijde op. Hierdoor krijg je een lange rol. Deze rol snij of knip je door de midden.
  5. Maak het begin van de twee stukken deeg aan elkaar. Vlecht de twee stroken met elkaar en maak dan ook het uiteinde aan elkaar. Dit doe je door het deeg zacht bij elkaar te drukken.
  6. Bestrooi met kaneel en basterdsuiker. Leg de vlecht in een cakeblik en dek af met vershoudfolie. Laat voor 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de babka voor 40 minuten in het midden van de oven.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *