Punt paprika snijbonen stamppot. Ook al weet bijna iedereen wel hoe je stamppot maakt hoop ik toch dat ik je kan inspireren met deze variant.

Ik haalde deze week bij de Turkse supermarkt een grote zak vol met kleine puntpaprika’s en bij de albertheijn haalde ik een zak met snijboontjes. In de voorraadkast had ik nog een grote zak met kruimige aardappelen liggen. Dan komt in mijn gedachten toch al snel een stamppot naar boven.

Het is vandaag geen ijskoude winterdag en schrijf ik dit zelfs in juni. Toch vind ik de gedachten dat deze stamppot vanavond op mijn bord ligt een fijn idee. Het is namelijk echt een lekkere zomerse stamppot.
Smakelijk eten!

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gram snijbonen
  • 4 punt paprika’s
  • 1 KG kruimige aardappels
  • 50 gram crème fraîche
  • kruiden naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappels en kook deze voor 20 minuten. Kook in een andere pan de snijbonen in 9 minuten gaar.
  2. Snijd de puntpaprika in dunne ringen.
  3. Giet de aardappels af en stamp deze fijn met de crème fraîche.
  4. Giet de boontjes af en roer deze door de aardappelpuree. Roer hierna ook de dunne ringen puntpaprika door de stamppot.
  5. Breng op smaak met kruiden naar smaak. Zelf gebruik ik 2 tl ras el hanout en 1 tl peper.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.