Yammie, gevulde paprika’s. Makkelijk en gezond. Ik heb ze al wel vaker met rijst gemaakt. Maar dit keer ging ik voor orzo. Orzo lijkt qua looks op rijst en smaakt naar pasta. Vandaag maken we een heerlijke combinatie van paprika, orzo en chorizo. Lees je mee?

Paprika’s gevuld met orzo en chorizo

Yammie, gevulde paprika's. Makkelijk en gezond. Ik heb ze al wel vaker met rijst gemaakt. Maar dit keer ging ik voor orzo. Orzo lijkt qua looks op rijst en smaakt naar pasta. Vandaag maken we een heerlijke combinatie van paprika, orzo en chorizo
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram orzo
  • 60 gram chorizo
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 ml pastawater
  • 3 tl oregano
  • 1 el olijfolie
  • 50 gram feta

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar 50 ml pastawater. Giet de orzo af en zet de orzo appart.
  • Snipper de ui en de knoflook. En snij de chorizo in blokjes.
  • Zet een pan op het middelhoog vuur. Doe hier in de olijfolie en ui en bak voor 3 minuten, voeg nu de knoflook en chorizo toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit voor 1 minuut mee. Voeg als laatste de pasta, het pastawater en de kruiden toe en roer voor 1 minuut door. Zet het vuur nu uit.
  • Intussen dat de vulling voor de paprika's iets afkoelt snij je de bovenkant van de paprika er af. Zorg dat alle pitjes uit de paprika zijn. En zet de paprika recht op in de ovenschaal. Doe dit met alle paprika's.
  • Doe de vulling in de paprika en top de paprika af met wat verkruimelde feta.
  • Bak de paprika's in het midden van de oven voor 20 minuten.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept