Pasta Napoletana

Pasta Napoletana

Napolitaanse saus, ook wel Napoli-saus of Napoletana-saus genoemd, is de verzamelnaam voor verschillende basissauzen op basis van tomaten uit de Italiaanse keuken, die vaak door of naast pasta worden geserveerd. In Napels wordt Napolitaanse saus simpelweg la salsa genoemd, wat zich letterlijk vertaalt naar de saus.

Bron: https://en.wikipedia.org/

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram spaghetti
  • 4 teentjes knoflook
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 40 gram basilicum
  • Geraspte kaas naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en de knoflook. Snij 30 gram basilicum fijn en houd 10 gram heel apart ter garnering.
  2. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven en giet af.
  3. Bak de ui en knoflook kort aan en doe de tomaten en grof gesneden basilicum erbij. Zet de deksel op de pan en laat voor 30 minuten pruttelen. Eventueel zou je hier ook nog zelf wat kruiden aan toe kunnen voegen die je lekker vindt.
  4. Serveer de pasta met de saus, basilicum en geraspte kaas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *