Pasta ovenschotel met broccoli, champignons en schouderham

Pasta ovenschotel met broccoli, champignons en schouderham

Een heerlijk pasta ovenschotel met broccoli, champignons en schouderham met een lekker romig sausje. Makkelijk van te voren te maken en s'avonds in de oven te schuiven. Bij ons is ook deze pasta ovenschotel weer echt een favoriet. Eet smakelijk!

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 230 gram pasta penne
  • 1 broccoli
  • 2 tl olie
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 etl bloem
  • 250 ml kippenbouillon
  • 150 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • 50 gram geraspte kaas
  • 250 gram schouderham

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snipper de knoflook. Snij de uien in dunne ringen. Snij de champignons in plakjes.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  4. Kook de pasta zoals op de verpakking aangegeven en voeg 1 minuut voor dat de pasta klaar is de broccoli toe en kook deze de laatste minuut mee. Giet de pasta en de broccoli af.
  5. Voeg in een pan de olie toe en bak hierin de ui, knoflook en champignons voor 5 minuten aan.
  6. Doe de bloem in de pan en bak dit voor 1 minuut mee. Voeg nu de bouillon toe en roer tot dat het iets dikker wordt. Voeg vervolgens de mosterd en melk toe. Breng dit aan de kook en voeg de geraspte kaas toe. Roer totdat de kaas gesmolten is. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snij de schouderham in kleine stukjes. En voeg deze toe aan de saus. Roer nog een keer door en haal meteen van het vuur.
  7. Doe de pasta en de broccoli in de ovenschaal. Giet hierover de saus. Zet de ovenschotel voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip:

Eventueel kun je voor dat je de ovenschotel in de oven zet nog wat kaas over de bovenkant heen strooien.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *