
Pasta pesto de meest gegeten maaltijd onder de studenten. Maar ook heerlijk als je geen student meer bent hoor. In plaats van een potje maken we de pesto vandaag lekker zelf. Geloof me het is een stuk makkelijker als je denkt. Dit kan iedereen. Beloofd.
Pasta pesto
Pasta pesto de meest gegeten maaltijd onder de studenten. Maar ook heerlijk als je geen student meer bent hoor. In plaats van een potje maken we de pesto vandaag lekker zelf. Geloof me het is een stuk makkelijker als je denkt. Dit kan iedereen. Beloofd.
Ingrediënten
- 80 gram pijnboompitten
- 80 gram Parmezaanse kaas + een handje extra voor de garnering
- 4 teentjes knoflook
- 60 gram basilicum + een paar blaadjes voor de garnering
- 8 el olijfolie
- 200 gram pasta
Instructies
- Verhit een pan en rooster de pijnboompitten. Hou de pijnboompitjes goed in de gaten deze verbranden namelijk snel. Zodra ze licht gebruind zijn zet je het vuur uit en doe je de pijnboompitten in een schaaltje.
- Doe nu de kaas, basilicum, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine of vijzel en pureer. Voeg als laatste de olie toe en blend nog even door.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af en roer de pesto door de pasta.
- Garneer met wat blaadjes basilicum en wat Parmezaanse kaas.