Pasteitje met kippenragout

Pasteitje met kippenragout

Vandaag had ik echt mega veel zin in bakjes met eigen gemaakte ragout. Deze ragout is mega simpel om te maken en lekkerder dan uit blik. Deze ragout kun je trouwens ook prima bij je avondmaaltijd eten met rijst en groente.

Pasteitjes met kippenragout

Bereidingstijd 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram kipdijfilet
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 500 ml water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 tl peper
  • 4 pasteibakjes

Instructies
 

  • Kook de kipdijfilet in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Snij de kipdijfilet in kleine blokjes.
  • Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Kook intussen het water en voeg hier de kippenbouillonblokjes aan toe.
  • Giet telkens een klein beetje bouillon bij het boter en bloem mengsel.
  • Blijf roeren tot de volledige bouillon is opgenomen in het mengsel.
  • Voeg de kip en peper toe aan de ragout en meng alles door elkaar.
  • Bak de pasteibakjes zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Als de pasteibakjes klaar zijn kun je deze vullen met je eigengemaakte ragout.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *