Een keer een wat andere cake dan dat we gewend zijn. Deze fantastische cake ziet er super spectaculair uit en is eigenlijk helemaal niet zo lastig. De peer zou je ook kunnen afwisselen met bijvoorbeeld ananas of perzik.

Recept voor 1 cake
Bereidingstijd 1 uur en 30 minuten.

Ingrediënten voor de bodem:

  • 50 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 3 peren

Ingrediënten voor het beslag:

  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • Half zakje bakpoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Smelt in een pannetje de boter voor de bodem. Voeg hieraan de suiker toe en roer tot het gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur.
  3. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes.
  4. Pak een ronde ovenschaal en vet deze in met wat olie of boter. Bekleed de onderkant van de ovenschaal met een bakpapiertje.
  5. Leg op de bodem de partjes peren neer en giet hier over de karamel uit het pannetje.
  6. Maak nu het beslag door de ingrediënten van het beslag met elkaar te mixen. Giet het beslag over de laag met peren en karamel en bak de cake in 60 minuten gaar.
  7. Laat de cake voor minstens 40 minuten afkoelen en stort hem voorzichtig op een bord.

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *