Wie houdt er nou niet van een fluweelzachte puree? Wij in ieder geval wel. Geen zin in normale aardappels? Probeer deze puree van zoete aardappel en wortels eens.

Puree van zoete aardappel en wortels
Ingrediënten
- 6 middelgrote zoete aardappels
- 12 middelgrote wortels
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kurkuma
- 50 ml melk
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil de zoete aardappels en wortels en snij in grove stukken.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappels en wortels voor 15 minuten. (zijn de zoete aardappels en wortels nog niet zacht kook ze 5 minuten langer.)
- Giet de zoete aardappels en wortels af en doe ze terug in de pan. Stamp met de melk en kruiden tot een puree.
Notities
Serveer met een lekker stukje vlees, een vleesvervanger of als bijgerecht bij bijvoorbeeld een bbq.