Rode linzensoep

Rode linzensoep

Rode linzensoep

Porties 4 kommen

Ingrediënten
  

  • 1 liter groentebouillon
  • 1 grote ui
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 kwart rode peper
  • 300 gram rode linzen
  • 3 tl gemalen komijnzaad
  • 3 tl paprika poeder
  • 1 tl olie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de rode peper in stukjes.
  2. Was de rode linzen.
  3. Zet de pan op het vuur en voeg hier aan de ui toe en bak deze glazig.
  4. Voeg vervolgens de teentjes knoflook en de rode peper toe aan de pan en bak dit even mee.
  5. Voeg vervolgens de bouillon, de linzen en het komijnzaad toe aan de pan.
  6. Laat dit 45 minuten op laag vuur koken.
  7. Bak vervolgens in een andere pan het blikje tomaten puree en komijnzaad even kort aan en voeg dit de laatste 5 minuten bij de soep toe.
  8. Wanneer de soep voor 45 minuten gekookt heeft pureer je deze.

Smakelijk eten!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *