Rode linzensoep

Ingrediënten:
- 1 liter groentebouillon
- 1 grote ui
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 6 teentjes knoflook
- 1 kwart rode peper
- 300 gram rode linzen
- 3 tl gemalen komijnzaad
- 3 tl paprika poeder
- 1 tl olie
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de rode peper in stukjes.
- Was de rode linzen.
- Zet de pan op het vuur en voeg hier aan de ui toe en bak deze glazig.
- Voeg vervolgens de teentjes knoflook en de rode peper toe aan de pan en bak dit even mee.
- Voeg vervolgens de bouillon, de linzen en het komijnzaad toe aan de pan.
- Laat dit 45 minuten op laag vuur koken.
- Bak vervolgens in een andere pan het blikje tomaten puree en komijnzaad even kort aan en voeg dit de laatste 5 minuten bij de soep toe.
- Wanneer de soep voor 45 minuten gekookt heeft pureer je deze.
Smakelijk eten!