Onder het motto aan het eind van de dag gaat het maar om twee dingen: plezier hebben en een beetje gek blijven. Sluiten we 2021 met een knaller af. In samenwerking met @barefootwineuk heb ik een heerlijke rode wijn pasta op tafel getoverd met hun Merlot.
De pasta krijgt een extra vrolijk tintje omdat hij rood kleurt door de Merlot. Super feestelijk om te serveren dus. En je raad het al je serveert deze pasta natuurlijk met een extra glas Barefoot wijn. Want zeg nou zelf meer wijn is altijd beter ;).
Hoe de Merlot van Barefoot smaakt?
Wij vonden de rode wijn naar kersen, bosbessen, pruim en chocolade smaken.
De te gekke foto boven aan de blog kon daarom ook echt niet ontbreken.
Deze heerlijke @barefootwineuk koop je o.a. bij de Plus, Coop en Hoogvliet.
Rode wijn pasta
Course: Hoofdgerecht2
servings40
minutesIngrediënten
4 tenen knoflook fijngehakt
2 el olijfolie
1 tl chili vlokken
75 gram boter
0,5 fles Barefoot Merlot
1 tl peper
200 gram spaghetti
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een pan en bak hier in de knoflook en de chili vlokken kort aan.
- Giet de wijn in de pan en kook voor 30 minuten.
- Kook intussen de pasta 3 minuten korter dan normaal op de verpakking staat aangegeven.
- Giet de pasta af en doe de pasta in de pan bij de saus. Zorg dat de saus opnieuw aan de kook wordt gebracht.
- Voeg nu de koude boter toe. Blijf de pasta door de saus omscheppen.
- Je zult zien dat de saus zich indikt en de pasta gaart in de saus. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten.
- Serveer de rode wijn pasta met wat vers gemalen peper en Parmezaanse kaas.