Persoonlijk hou ik echt super veel van soepjes. En deze soep hoor echt bij mijn favorieten. Een heerlijke kom dampende champignonsoep. Met kruidenkaas en kookroom maken we de champignonsoep extra romig. Kun je ook niet wachten? Scrol dan snel door naar het recept.
Romige champignon soep
Servings
4
servingsCooking time
30
minutesIngrediënten
500 gram champignons
3 el tijm
3 el verse peterselie
1 liter kippenbouillon
1 grote ui
4 teentjes knoflook
2 el kruiden roomkaas
50 gram boter
30 gram bloem
100 ml kookroom light
Bereidingswijze
- Snipper de ui en de knoflook. Snij de champignons in dunne plakjes.
- Laat de boter smelten in de pan.
- Bak de ui voor 5 minuten glazig. Voeg nu de knoflook en de champignons toe en bak 10 minuten tot de champignons een mooi bruin kleurtje hebben. Haal een schepje champignons uit de pan om de soep later mee te garneren.
- Doe nu de kruiden in de pan en roer kort door.
- Voeg nu de kippenbouillon toe. Kook de soep voor 15 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer, voeg de kookroom en de roomkaas toe, roer tot een geheel.
- Serveer in kommen en top af met de champignons.