Persoonlijk hou ik echt super veel van soepjes. En deze soep hoor echt zeker bij mijn favorieten. Een heerlijke kom dampende champignonsoep. Met kruidenkaas en kookroom maken we de champignonsoep extra romig. Kun je ook niet wachten? Scrol dan snel door naar het recept.

Romige champignons

Persoonlijk hou ik echt super veel van soepjes. En deze soep hoor echt zeker bij mijn favorieten. Een heerlijke kom dampende champignonsoep. Met kruidenkaas en kookroom maken we de champignonsoep extra romig. Kun je ook niet wachten? Scrol dan snel door naar het recept.
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, lunch, Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram champignons
  • 3 el tijm
  • 3 el verse peterselie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el kruiden roomkaas
  • 50 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 100 ml kookroom light

Instructies
 

  • Snipper de ui en de knoflook. Snij de champignons in dunne plakjes.
  • Laat de boter smelten in de pan.
  • Bak de ui voor 5 minuten glazig. Voeg nu de knoflook en de champignons toe en bak 10 minuten tot de champignons een mooi bruin kleurtje hebben.
  • Doe nu de kruiden in de pan en roer kort door.
  • Voeg nu de roomkaas, kookroom en kippenbouillon toe.
  • Serveer in kommen.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept