Romige pasta met asperges en citroen.

Romige pasta met asperges en citroen.

Deze vegetarische pasta met groene asperges en citroen is echt heerlijk. Met dit recept bereid je een romige pasta met melk. Serveer de pasta met citroenschijfjes en groene asperges. Echt een feestje op je bord. Eet smakelijk.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 350 gram groene asperges
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 500 ml melk
  • 3 el olie
  • 40 gram strooikaas
  • 300 gram pasta

Bereidingswijze:

  1. Snipper de knoflook en de ui.
  2. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af.
  3. Verhit een pan met de olie. Fruit de knoflook en de ui kort mee in de pan en voeg dan de bloem toe. Gaar de bloem in 3 minuten en blijf goed roeren.
  4. Voeg nu de melk in kleine beetjes toe en blijf hierbij ook weer goed roeren.
  5. Wanneer de saus is ingedikt voeg je de citroensap toe.
  6. Voeg de pasta toe aan de saus.
  7. Kook de groene asperges in een aparte pan voor 4 a 5 minuten.
  8. Serveer de pasta met de groene asperges, de strooikaas en eventueel wat zout en peper naar smaak.

Tip:
Voeg ter garnering een in schijfjes gesneden citroen toe. Dit fleurt het bord wat op.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *