Romige pasta met champignons en prei

Romige pasta met champignons en prei

Even een dagje geen vlees. Afgelopen week hebben wij deze heerlijke romige pasta gegeten. Ik kan ontzettend genieten van een lekkere pasta. En ook dit recept was zeer geslaagd.

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta
  • 400 gram champignons
  • 3 preien
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen.
  2. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Maak ook de prei schoon en snijd deze in ringen. Voeg de champignons en prei toe aan een hapjespan met een klein beetje olijfolie. Pers hier de knoflook boven uit. Bak het geheel 5 minuten.
  3. Voeg de kookroom toe aan de pan en breng op smaak met paprikapoeder peper en zout. Voeg de gekookte pasta aan de pan toe. En roer deze erdoorheen. 
  4. Serveer de pasta uit.

Tip: Zelf kook ik de pasta altijd 8 minuten de overige 3 minuten kook ik de pasta altijd mee in de saus. Zo neemt deze een klein gedeelte van de saus op. Hierdoor smaakt je spaghetti nog romiger.
Smakelijk



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *