Romige pasta witlof

Romige pasta witlof

He gatver witlof. Dit hoor ik regelmatig als ik weer een receptje met witlof maak. Veel mensen vinden het ontzettend bitter. Maar wist je dat zelfs die mensen zwichten voor dit ontzettend lekkere receptje. Ideaal om te eten met kinderen of gewoon een lekker bord comfort food voor jezelf.

Romige pasta witlof

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram tagliatelle
  • 150 gram hamblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 800 gram witlof
  • 75 gram strooikaas

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kontjes van de witlof af. Snijd de witlof door de helft en verwijder het hart (De harde kern). Snijd vervolgens de blaadjes in reepjes.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar
  3. Verhit wat olie in de pan en bak de hamblokjes 3 minuten. Voeg de witlof toe en bak dit 2 minuten mee.
  4. Schenk de slagroom erbij en laat 4 minuten op laag vuur koken. Breng het sausje op smaak met peper en eventueel zout (Let op! hamblokjes bevatten ook al vrij veel zout).
  5. Voeg vervolgens de tagliatelle bij de saus en schep het mengsel er goed doorheen. Strooi als laatste de kaas over de pasta.

    Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *