Simpele Burrito

Simpele Burrito

Simpele burrito

Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 12 wraps
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 2 zakken hak burrito schotel
  • 350 gram gehakt
  • 300 gram maiskorrels
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 6 plakjes cheddar
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 uien
  • 2 eetlepels burrito kruiden

Hoe maak je het?

  1. Snij de ui in halve ringen.
  2. Pak een grote hapjespan en doe hierin een klein beetje olie.
  3. Bak de ui kort aan. Voeg het gehakt en de kruiden toe. Bak het gehakt rul.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en kook voor 5 min mee.
  5. Voeg de burrito schotel en mais toe. Kook voor 3 min mee.
  6. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Hierdoor is het vullen van de wraps straks makkelijker en word je wrap niet super zacht van de hitte.
  7. Doe de crème fraîche in een schaaltje en voeg 5 eetlepels water toe en roer dit tot een sausje.
  8. Pak een wrap en smeer deze in met de crème fraîche. Leg een blaadje sla op de wrap en voeg vervolgens ook de vulling toe aan de wrap. strooi een beetje kaas en sluit af met een half plakje cheddar.
  9. Vouw de burrito op. Vouw eerst de zijkanten van de wrap naar binnen en rol de wrap vervolgens op. Zo valt er geen mengsel uit de burrito.
  10. Leg je burrito nu voor 5 minuten onder een hete gril of bak de burrito voor 10 min in de oven bij 180 graden.

    Tip: Deze burrito’s kun je prima invriezen. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze in je vriezer. Bij het opwarmen leg je ze bevroren in de oven of onder de grill. Hou de bovenstaande tijden aan bij het afbakken. Nog steeds bevroren voer de tijd telkens op met maximaal 2 minuten. Draai de burrito af en toe een keer om.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *