Soto Ajam

Soto Ajam

Dampende kippensoep met een lekkere vulling maar dan op zijn indo's.
Is jou ook wel eens opgevallen dat iedere Indonesische familie hem anders maakt en ook anders vult? Gisterenavond maakte ik deze heerlijke soep en heb ik hem met behulp van mijn vriend en schoonzusje zo goed mogelijk gevuld.

Recept voor 5 personen

Ingrediënten:

Voor de soep:

  • 1 zakje boemboe soto (kokki djawa)
  • 1 liter water
  • 2 blokjes kippenbouillion
  • 600 gram kippendijen

Voor de hete frietjes:

  • 2 zakjes mini frietjes naturel (chips)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 theelepel gemalen laos
  • sambal oelek naar smaak
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 eetlepel olijfolie om in te bakken

Voor de vulling:

  • 600 gram kleine krieltjes
  • 40 gram verse selderij
  • 2 preien
  • 5 eieren
  • 1 citroen
  • gebakken uitjes
  • het frietjes (zie recept)
  • Ketjap naar smaak
  • 200 gram rijst
  • 100 gram taugé
  • 100 gram witte kool

 

Bereidingswijze soep:

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de pan en breng aan de kook.
  2. Zet het vuur laag en laat dit 1,5 uur koken.

Bereidingswijze hete frietjes:

  1. Snijd de ui en rasp de knoflook en verhit de olijfolie in de pan.
  2. Fruit de ui en knoflook aan in de pan en bak de ui glazig voeg dan de laos en sambal toe. Bak dit even mee.
  3. Voeg vervolgens de rietsuiker en de ketjap toe. Schep het mengsel goed om.
  4. Voeg nu de frietjes chips toe en bak dit op hoog vuur mee. Zorg dat ieder frietje bedekt is met het mengsel. Schep dit vervolgens in een kommetje en zet dit op tafel.

bereidingswijze vulling:

Alle topping serveer je in aparte bakjes.

  1. Snijd de groentes klein (Behalve de taugé). Bak de aardappeltjes 5 minuutjes voor een beetje kleur. Kook de eieren en de rijst gaar. Snijd de eieren en citroen in partjes.

Hoe serveer je de soep?

  1. Pak een diepe kom per persoon. Doe vervolgens de rijst,krieltjes, selderij,prei,taugé en witte kool in de kom. Schenk de soep hier overheen. Voeg vervolgens de hete frietjes, gebakken uitjes en de partjes ei in je kom. Doe hier naar smaak een beetje ketjap bij. Knijp de citroen over je soep uit.

    The key van dit recept is dat je alles naar eigen smaak toevoegt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *