Een heerlijk bordje kruidige cajun pasta. Comfortfood met hoofdletters. Geniet van een bordje heerlijk geurende dampende pasta. Eet makelijk!

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 fijngesneden rode peper
  • 1 gesnipperde ui
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 in blokjes gesneden tomaten
  • 1 in blokjes gesneden paprika
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml pasta water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 tl cajun
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chili vlokken
  • 20 gram geraspte cheddarkaas
  • 20 gram geraspte mozzarella
  • Zout en peper naar smaak
  • 320 gram pasta

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en houd 250 ml pasta water apart.
  2. Verhit in een grote hapjespan de olijfolie en bak hier in de knoflook, ui en rode peper kort aan.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg nu ook de tomaten en paprika toe en bak dit voor 3 minuten.
  4. Voeg de slagroom, pasta water en het bouillonblokje toe en laat het voor 3 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg cheddar en mozzarella toe en laat smelten in de saus.
  6. Voeg de cajun, paprikapoeder, chili vlokken en peper en zout naar smaak toe.
  7. Als laatste roer je de pasta door de saus. Serveer op een bord of in een kom en geniet van je heerlijke pasta.