Spicy cajun pasta

Een heerlijk bordje kruidige cajun pasta. Comfortfood met hoofdletters. Geniet van een bordje heerlijk geurende dampende pasta. Eet makelijk!
Ingrediënten:
- 1 el olijfolie
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 1 fijngesneden rode peper
- 1 gesnipperde ui
- 70 gram tomatenpuree
- 2 in blokjes gesneden tomaten
- 1 in blokjes gesneden paprika
- 250 ml slagroom
- 250 ml pasta water
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 tl cajun
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chili vlokken
- 20 gram geraspte cheddarkaas
- 20 gram geraspte mozzarella
- Zout en peper naar smaak
- 320 gram pasta
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en houd 250 ml pasta water apart.
- Verhit in een grote hapjespan de olijfolie en bak hier in de knoflook, ui en rode peper kort aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg nu ook de tomaten en paprika toe en bak dit voor 3 minuten.
- Voeg de slagroom, pasta water en het bouillonblokje toe en laat het voor 3 minuten zachtjes koken.
- Voeg cheddar en mozzarella toe en laat smelten in de saus.
- Voeg de cajun, paprikapoeder, chili vlokken en peper en zout naar smaak toe.
- Als laatste roer je de pasta door de saus. Serveer op een bord of in een kom en geniet van je heerlijke pasta.