Een stamppot waar je u tegen zegt. Een lekkere variant op de Hollandse pot met worstjes en rode ui. Smullen!
Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten:
- 2 rode uien
- 1 el olie
- 2 braad worstjes
- 50 gram spekreepjes
- 1 teentje knoflook
- 300 gram verse spinazie
- 400 gram kruimelige aardappelen
- 50 ml melk
Bereidingswijze:
- Kook de aardappels gaar en giet deze af.
- Snij de uien in ringen. Verhit de olie in de pan en bak de worstjes en ui in 10 minuten rondom gaar.
- Pak een andere hapjespan en bak hierin de spekreepjes goudbruin. Neem de spekjes uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snij de knoflook fijn en bak deze in het overgebleven vet van het spek even kort aan. Voeg nu ook de spinazie toe en laat deze slinken.
- Stamp vervolgens de aardappels fijn met de melk. Roer hier de spinazie en de spekjes door.
- Serveer de stamppot met de uien en het worstje.