Spinaziestamppot met worst en rode uien.

Spinaziestamppot met worst en rode uien.

Een stamppot waar je u tegen zegt. Een lekkere variant op de Hollandse pot met worstjes en rode ui. Smullen!

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 1 el olie
  • 2 braad worstjes
  • 50 gram spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 400 gram kruimelige aardappelen
  • 50 ml melk

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappels gaar en giet deze af.
  2. Snij de uien in ringen. Verhit de olie in de pan en bak de worstjes en ui in 10 minuten rondom gaar.
  3. Pak een andere hapjespan en bak hierin de spekreepjes goudbruin. Neem de spekjes uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  4. Snij de knoflook fijn en bak deze in het overgebleven vet van het spek even kort aan. Voeg nu ook de spinazie toe en laat deze slinken.
  5. Stamp vervolgens de aardappels fijn met de melk. Roer hier de spinazie en de spekjes door.
  6. Serveer de stamppot met de uien en het worstje.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *