Wie wil dat nou niet? Lekker chillen met een bordje romige bloemkool soep. Goed voor de vitamines en mocht je vandaag niet aan de aanbevolen hoeveelheid groente komen dan is dit zeker een aanrader. Deze romige bloemkool soep is super simpel en echt om te smullen.
Super eenvoudige romige bloemkool soep
Servings
6
servingsCooking time
1
hour5
minutesIngrediënten
1 el olijfolie
1 grote ui in dunne ringen
600 gram bloemkool in roosjes gesneden
1,5 liter groente bouillion
1 tl vers gemalen zwarte peper
Optioneel: gebakken amandelen en verse tijm voor de topping
Bereidingswijze
- Verwarm een grote soeppan met de olijfolie op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak deze voor 15 minuten. Roer om de paar minuten even door.
- Voeg nu de bloemkool toe en alvast 0,5 liter van de bouillion. Kook het geheel voor 15 minuten.
- Voeg nu de rest van de bouillion erbij en kook voor 20 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een romige geheel en giet de soep terug in de pan. Laat de soep nu 20 minuten indikken. Zet de pan dus even weg op een onderzetter.
- Verwarm de soep voor het serveren en top af met wat vers gemalen peper.
- Eventueel kun je de soep verder toppen met wat gebakken amandelen en verse tijm.
Bron: Kathleen Ashmore Beeld: Videostill