Overzicht Super romige pasta
Romige pasta

Super romige pasta

Deze super simpele romige pasta zet je binnen een handomdraai op tafel. Wie verras jij met deze pasta? Ik weet zeker dat iedereen hem weet te waarderen. Ook dit bordje pasta valt weer echt onder comfort food, lekker een kom op tafel of op schoot en smullen maar!

Super romige pasta

Course: Hoofdgerechten
Servings

4

servings
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 1 el boter

  • 1 sjalot fijngesneden

  • 3 teentjes knoflook fijngesneden

  • 2 el tomatenpuree

  • 1 tl chilivlokken

  • 250 ml slagroom

  • 40 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt

  • Zout en peper naar smaak

  • 50 ml pasta water

  • 300 gram pasta

  • Optioneel: Wat grof gehakte versie peterselie als topping

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Wanneer je de pasta afgiet bewaar je 50 ml pastawater voor de saus.
  • Smelt de boter in de pan en bak de knoflook en sjalot kort aan. (1 a 2 minuten)
  • Voeg de tomatenpasta en chilivlokken toe en bak voor 2 minuten mee.
  • Voeg nu de slagroom toe, roer goed door en breng voor 1 minuut aan de kook.
  • Roer nu de Parmezaanse kaas erdoor en voeg eventueel naar smaak wat zout en peper toe. Ik voeg persoonlijk alleen peper toe.
  • Voeg nu het pastawater en de pasta toe aan de saus en schep goed om.
  • Serveer in een kom of een diep bord en top eventueel af met wat vers gehakte peterselie.

Bron: Simplefood4u Beeld: Videostil

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*