Deze super simpele romige pasta zet je binnen een handomdraai op tafel. Wie verras jij met deze pasta? Ik weet zeker dat iedereen hem weet te waarderen. Ook dit bordje pasta valt weer echt onder comfort food, lekker een kom op tafel of op schoot en smullen maar!
Super romige pasta
Course: HoofdgerechtenServings
4
servingsCooking time
20
minutesIngrediënten
1 el boter
1 sjalot fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 el tomatenpuree
1 tl chilivlokken
250 ml slagroom
40 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt
Zout en peper naar smaak
50 ml pasta water
300 gram pasta
Optioneel: Wat grof gehakte versie peterselie als topping
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Wanneer je de pasta afgiet bewaar je 50 ml pastawater voor de saus.
- Smelt de boter in de pan en bak de knoflook en sjalot kort aan. (1 a 2 minuten)
- Voeg de tomatenpasta en chilivlokken toe en bak voor 2 minuten mee.
- Voeg nu de slagroom toe, roer goed door en breng voor 1 minuut aan de kook.
- Roer nu de Parmezaanse kaas erdoor en voeg eventueel naar smaak wat zout en peper toe. Ik voeg persoonlijk alleen peper toe.
- Voeg nu het pastawater en de pasta toe aan de saus en schep goed om.
- Serveer in een kom of een diep bord en top eventueel af met wat vers gehakte peterselie.
Bron: Simplefood4u Beeld: Videostil