Surinaamse bami

Surinaamse bami

Hou je van een kruidig receptje? Dan is dit zeker een aanrader. Deze Surinaamse bami kun je zo pittig maken als je zelf wil. Serveer het met een eitje en wat atjar en je hebt een heerlijke maaltijd.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gram spaghetti
  • 6 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 30 ml zoete ketjap
  • 40 ml zoute ketjap
  • 1 tl 5 spices kruiden
  • 1 tl trassi
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 kleine maggiblokjes
  • 2 el olie
  • 1 tl sambal (Wij gebruiken madame janet sambal)
  • 4 eitjes
  • 1 pot atjar
  • 2 tl gemberpoeder

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Verhit een beetje olie in een hapjespan en bak hier in de ui en knoflook kort aan.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit nog een paar minuten mee.
  4. Voeg de 5 spices kruiden, gemberpoeder, de ketjap, sambal en de maggiblokjes verkruimeld toe.
  5. Roer de spaghetti door de saus.
  6. Bak vervolgens 4 eieren en serveer de Surinaamse bami met een gebakken ei en de atjar.

Eet smakelijk



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *