Taco ovenschotel

Taco ovenschotel

Vandaag eten wij taco’s een keer op een andere manier.
Deze ovenschotel is gevuld met de lekkerste taco ingrediënten.
Zin in een avondje ultieme comfort food? Dan is deze taco ovenschotel zeker wat voor jou.

Taco ovenschotel

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram gehakt
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 60 ml taco saus
  • 1 groene peper
  • 0.5 zakje taco kruiden
  • 8 taco schelpen
  • 40 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 180 ml water
  • 400 gram bruine bonen
  • 125 gram crème fraîche

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de peper in kleine ringen. Snij de knoflook en de uien fijn.
  • Verwarm een pan en bak hier in de uien en het gehakt. (rul)
  • Voeg de knoflook en peper toe en bak kort mee.
  • Voeg de taco kruiden, taco saus en water toe en breng dit voor 3 minuten aan de kook. Zet het vuur hierna uit.
  • Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet.
  • Breek de taco schelpen in grove stukken en leg de helft hiervan onder in de ovenschaal.
  • Giet de helft van de saus uit de pan over de taco schelpen in de ovenschaal.
  • Voeg vervolgens een laag bruine bonen eroverheen.
  • Snij de mozzarella fijn. Strooi de helft van de mozzarella en de kaas over de ovenschotel.
  • Herhaal de lagen nog een keer. Taco schelpen, saus, bruine bonen, kaas.
  • Zet de ovenschotel voor 25 minuten in de oven.
  • Serveer de ovenschotel samen met een beetje crème fraîche.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *