Thaise komkommer salade

Thaise komkommer salade

Komkommer salade maar dan op zijn Thais. Een heerlijke frisse combinatie met o.a. een rode peper en suikerpinda's.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • Rode peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 limoenen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 3 grote komkommers
  • 100 gram cherrytomaten
  • 60 gram suikerpinda's

Bereidingswijze:

  1. Ontpit de peper en snijd in kleine ringetjes.
  2. Halveer een limoen en knijp deze uit boven een kom. Voeg aan de kom ook de knoflookpoeder, sojasaus en ketjap manis toe.
  3. Snij de komkommers in de lengte door en haal de zaadlijsten hier uit.
  4. Snij de komkommer in plakjes net zo dik of dun als je zelf wil.
  5. Doe de komkommer in de kom bij de dressing en mix dit goed door.
  6. Snij de tomaatjes door de helft en doe deze ook bij de salade in de kom. Mix nogmaals goed door.
  7. Serveer de komkommersalade met suikerpinda's en rode peper. Snij de tweede limoen in plakjes en leg ook deze ter decoratie over de salade.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *