Thaise komkommer salade

Komkommer salade maar dan op zijn Thais. Een heerlijke frisse combinatie met o.a. een rode peper en suikerpinda's.
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten:
- Rode peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 limoenen
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 3 grote komkommers
- 100 gram cherrytomaten
- 60 gram suikerpinda's
Bereidingswijze:
- Ontpit de peper en snijd in kleine ringetjes.
- Halveer een limoen en knijp deze uit boven een kom. Voeg aan de kom ook de knoflookpoeder, sojasaus en ketjap manis toe.
- Snij de komkommers in de lengte door en haal de zaadlijsten hier uit.
- Snij de komkommer in plakjes net zo dik of dun als je zelf wil.
- Doe de komkommer in de kom bij de dressing en mix dit goed door.
- Snij de tomaatjes door de helft en doe deze ook bij de salade in de kom. Mix nogmaals goed door.
- Serveer de komkommersalade met suikerpinda's en rode peper. Snij de tweede limoen in plakjes en leg ook deze ter decoratie over de salade.