Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu het lekkerste Italiaanse toetje. Tenminste dat vind ik. Genieten na een lekker bordje pasta of als toetje tijdens de feestdagen.

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 20 minuten + 3 uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten:

  • 200 ml espresso
  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 250 gram lange vingers
  • 15 gram cacao poeder

Bereidingswijze:

  1. Maak de espresso en laat deze volledig afkoelen.
  2. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een kom en klop deze stijf. Let op dat je kom en gardes vetvrij zijn.
  3. Meng in een andere kom de dooiers met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg nu beetje bij beetje de mascarpone toe en roer goed door. Spatel nu voorzichtig het eiwit door het mascarpone mengsel.
  4. Schenk de espresso in een bord en dip hier de helft van de lange vingers in.
  5. Verdeel de lange vingers over de bodem van de ovenschaal. Schep nu de helft van het mascarpone mengsel eroverheen. Vervolgens maak je weer een laag met de andere helft in espresso gedipte lange vingers en giet hier de rest van het mengsel overheen.
  6. Bestuif het geheel met cacao. Dit doe je door de cacao door een klein zeefje te zeven boven de tiramisu.
  7. Dek de tiramisu af en laat voor minimaal 3 uur opstijven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *